Prothese op implantaten

Stappenplan voor het vervaardigen van een gebitsprothese op implantaten.
Als voorbeeld geven we het aanmeten van een volledige boven en onder prothese.

  1. Tijdens een eerste afspraak zal  er een eerste afdruk van uw boven- en onderkaak genomen.
  2. Tijdens de tweede afspraak worden er nieuwe afdrukken genomen maar nu met lepels die precies de vorm hebben van uw kaak. Dit is van belang voor een nauwkeurige pasvorm van de gebitsprothese.
  3. Tijdens de derde afspraak wordt met behulp van beetplaten de beethoogte bepaald en wordt samen met Wybren Werkhoven de kleur en de vorm van uw tanden uitgezocht.
  4. Tijdens de vierde afspraak wordt de prothese gepast. Als u niet nog niet helemaal tevreden bent, kan de prothese nog veranderd cq aangepast worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de stand van de tanden,kleur of de vorm. Neem daarom desnoods ook uw partner,vriend of kennis mee zodat hij of zij ook kunnen oordelen over uw nieuwe prothese.
  5. Tijdens de 5e afspraak wordt de nieuwe prothese geplaatst en ontvangt u instructies over het gebruik van de prothese en zal u door de mondhygiëniste gezien worden om het reinigen van de prothese en de steg of drukknoppen op de implantaten besproken worden.
  6. Bij de nacontrole worden uw ervaringen van de nieuwe prothese met u doorgenomen en eventuele pijnklachten verholpen. Mochten er na het plaatsen van het kunstgebit klachten zijn, zoals drukplekjes, dan kunt u natuurlijk altijd bellen om een afspraak te maken om dit te laten verhelpen. Het is niet nodig om met pijn te blijven doorlopen.