Klikgebit

Klikgebit

Mensen met klachten van een loszittend kunstgebit (prothese) of met pijnklachten tijdens het dragen ervan kunnen terecht bij Wybren Werkhoven om dit te verhelpen.

Wanneer er klachten met het functioneren van de prothese zijn die blijven bestaan, ondanks aanpassingen aan de prothese of vervaardigen van een nieuwe prothese, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een klikgebit.

Een klikgebit is een kunstgebit dat vast klikt op 2 of 4 implantaten, in de onderkaak meestal op 2 implantaten en in de bovenkaak meestal op 4 implantaten. Op de implantaten wordt een constructie gemaakt waar het gebit op vast klikt, vandaar de naam klikgebit

Implantaten geven het kunstgebit houvast waardoor de prothese niet meer verschuift. Door het steviger vastzitten van het gebit kunt u weer hard voedsel eten. U hoeft zich geen zorgen meer te maken dat uw prothese los komt tijdens het eten, het spreken en lachen.

De Prothese specialist Grou kan samen met u en een kaakchirurg van Omnimed naar een passende oplossing toe werken. Voor meer informatie over implantaten kunt u ook op de site van Omnimed kijken. www.omnimed.nl.